Així va començar aquesta història , dos vilatans ( la meva àvia Teresa i O Solveira ) van intercanviar aquesta Palleira amb el pare d'ella .

Durant més de70 anys ha tingut quatre parets de pedra ( gairebé ciment ) i una teulada de fusta que el sol , l'aigua i el fred van aconseguir trencar cap al 2005 .

La tercera generació de Solveiras han aconseguit posar dempeus , intentant respectar al màxim el que quedava de la Palleira , però no per guardar cavalls , vaques , gallines ... i palla sinó perquè ara puedandisfrutar d'aquest país meravellós totes les persones que vulguin conèixer-lo.

El llogaret es diu Vilardecás , una de les seixanta llogarets que formen el municipi de Maceda a la província d'Ourense .

Localitzada en les faldilles d'una serra anomenada Serra de Sant Mamede d'on s'albira un paratge inoblidable ia escassos 30 quilòmetres de la Ribeira Sacra

No trobaràs una zona espectacular però serà un espectacle conviure amb els pocs veïns i veïnes del lloc i amb el seu entorn . Té tant encant el paisatge com el paisanatge .

Estaràs envoltat de zones verdes , d'arbres autòctons , de boscos interminables , de llogarets acollidores on el temps no ha passat tan ràpid com en les ciutats i on se celebra amb magnificència cada minut que passa .

Podreu comprar el pa , fruita , i altres coses a la furgoneta que passa per només 10 m de la porta de casa.Pasaras dies escoltant el silenci i la tranquil · litat de la natura , compartint jocs de cartes amb veïns , llegint amb el refilet dels ocells de fons , passejant pels seus innombrables camins , coneixent muntanyes a peu o amb bicicleta , recorrent zones de rius molt relaxants , donaràs curs a les teves sentits ....

Els voltants del lloc tenen també un encant especial . A 5 quilòmetres es troba el poble més poblat , Maceda , on podràs gaudir dels dies 4 i 20 de cada mes d'una fira , a la qual temps enrere tots els veïns- es de la comarca visitaven per comprar coses que el camp no els oferia i que avui també representa un centre de reunió i visita on podràs menjar el famós pop a feira .

En Maceda podràs visitar un castell medieval restaurat , des d'on podràs albirar tot elValle i també a l'estiu gaudireu d'una piscina municipal a l'aire lliure .

Al voltant de la piscina hi ha un passeig d'uns 3 quilòmetres al costat del riu amb jocs per a infants i grans.

A uns 7 quilòmetres de Vilardecás es troba una zona de balneari encantadora - Banys de Molgas - amb zones d'esbarjo i zona de bany al costat del riu . A l'estiu es converteix en una bonica zona per passar un dia en família .

A uns 8 quilòmetres de Vilardecáshay una zona de ceràmica autòctona , el poble es diu Niñodagia .

A l'altre costat de la Serra de Sant Mamede es troba un poble molt important que al llarg de la seva història ha destacat fonamentalment per la seva important Monestir i la seva important fira . Per carretera podràs arribar en mitja hora aproximadament i per la muntanya travessant la serra en 5 hores i mitja . El poble és Montederramo . Al Monestir podràs degustar menjar casolà

A uns 25 quilòmetres direcció cap a Orense podréismeteros en zona de vins , Ribeira Sacra . Lloc on es cultiva el raïm al costat de la ribera del riu Miño i del Sil . Podreu gaudir durant 1 hora d'una travessia en catamarà pels canons del riu Sil . Hi ha Ribeira Sacra a la província de Ourrense i també a la província de Lugo

A uns 30 quilòmetres es troba Orense, ciutat de ponts i d'aigües termals . Flueixen zones d'aigües medicinals al voltant del riu i també al centre de la ciutat - Les Burgas . El seu casc vell destaca fonamentalment per la seva concorreguda "zona de vins i pinxos " . Famoses també les piscines termals de la Chavasqueira .

 

Per acabar aquest resum us mostrarem algun buit de la casa , la resta els descobrireu l' ocupar-la.

 

 

Salut i gaudiu de la vostra estada a A Palleira do Solveira.